onsdag 15 februari 2017

Krigarens prov

Grundperioden börjar komma till sitt slut och snart tilldelas vi de uppgifter som vi kommer att hålla på med resten av vår tjänstgöringstid.

Det är alltså nu det anses att vi kan grunderna, att vi kommer att klara oss i framtiden, och det finns ett sätt att testa detta, nämligen krigarens prov.

Krigarens prov är delat i 10 punkter där det testas kunskaperna i te.x. handgranat, bandmina, kes (sinko), anfall, försvar, TCCC och en massa mer. Alla de grundläggande uppgifterna en krigare har, alltså. Ett gott resultat belönas igen med en DP och resultaten hjälper också utbildarna och cheferna att göra det rätta beslutet i vart man kommer att flyttas.

Hela kompaniet marscherade till skogen där provet skulle hållas. Den första punkten var skyddsmaskövningen, och den gjorde vi alla samtidigt, med efter det delades vi in i mindre grupper och så började det löpa. Den enda gången det egentligen var paus var då man fick lunch. Ja visst hann man snacka en del skit också medan man väntade å sin tur, då krigarens prov testar den enskilda krigarens kunskaper och inte en grupps kunskaper. Och när provet var slut satte man ryggsäcken tillbaka å ryggen och gick tillbaka till enheten. En dag mindre igen

Ha det bra!

-IMF

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar